Трима извършители на кражби сред които и малолетно момиче са установени от криминалистите през изминалото денонощие. Преди месец в РУ-Пещера постъпила жалба от 70-годишен жител на Батак. Пенсионерът се оплакал, че апаш е задигнал шест скъпи ударно-пробивни бормашини и ъглошлайф от жилището му. В резултат на близо едномесечно разследване криминалистите от РУ-Пещера установили и задържали 27-годишния батачанин Н.У. У него били намерени и откраднатите инструменти.

Отново преди месец на територията на пазарджишкото село Сарая били регистрирани няколко домови кражби. Неизвестен проникнал в къщите на 36-годишната Л.А., Г.Я.- 46г. и 55-годишната З.М. Стопаните се простили със златни и сребърни накити, сумата от 2300 лева, скъп мобилен телефон, кожено яке. При проведеното разследване служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик с учудване установили, че автор на посегателствата е 13-годишно момиче от същото село. С детето работи инспектор „Детска педагогическа стая“.

В полицейското управление в Панагюрище бил получен сигнал от собственик на имот в средногорския град. Мъжът съобщил, че апаши са разбили врата на дървена барака и са откраднали  земеделски инструменти и около 70 килограма ръж. Като автор на деянието е установена и задържана 26-годишната панагюрка К.А. Срещу нея е образувано полицейско производство.