„Корнелия Нинова не е права като говори против съветниците на БСП, понеже и ние, половината, гласуваме за БСП, ама сме много доволни от кмета Тодор Попов. И освен това нашият кмет не е от ГЕРБ.“ – това заявиха бабите от Пенсионерски клуб №3 в областния град, по повод посещението на Корнелия Нинова в Пазарджик и отношението ѝ към местните общински съветници на партията.

„Кметът ни е много отговорен човек и няма нещо, което да сме поискали от него и да не сме го получили. Държавата може да нехае за нашето състояние, но Тодор Попов прави всичко, което е по силите му. Съветниците от БСП са синове на хора, които познаваме, някои от тях са ни били колеги, други вече не са между живите. Вие как мислите, да не би ниеq да не гласуваме за БСП? На местни избори си избираме кмета и си гласуваме за червените съветници, на парламентарни гласуваме за БСП. Хубаво беше Корнелия Нинова и с нас да се срещне, а не само с хора, които ги докараха с рейсове от цялата област. Ние също щяхме да идем, но никой не ни предупреди, че тя ще дойде. “

Пенсионерките са крайно недоволни от това, че не всички ще получат четиридесет лева месечни добавки за Великден, които правителството обеща да изплати преди Възкресение Христово. Някои от бабите надхвърлят само с десетина лева границата, но въпреки това няма да получат и стотинка по празниците. „Защо ГЕРБ продължават да ни делят? Не сме ли всички майки и бащи на хората, които са ги отгледали и тях?“ – продължават с недоволството възрастните дами. Според тяхна съседка, която била на срещата с Нинова, лидерката на БСП била обещала увеличение на пенсиите с 30% , ако червените дойдат на власт.