Традиционната, осма по ред, регионална изложба за детска рисунка „Рицарят в мен“ бе открита в първия фестивален ден на „Океан от любов“. Над тридесет деца, на възраст от пети до осми клас, от пет училища – в Пазарджик и Велинград, и Школата по изобразително изкуство към Младежки дом – Пазарджик, получиха своите награди за участие в конкурса. Той се провежда по инициатива на командерия „Св.Св. Константин и Елена“ – гр. Пазарджик, която е част от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим към Велик Приорат България. Над петдесет са рисунките, а десет от тях ще заминат за София, където ще участват в национална изложба. Тя ще бъде открита на първи юни в Двореца на децата. Там ще получат своите награди онези от нашите представители, които са успели да се преборят с конкурентите от цялата страна.

Изключително интересни идеи и авторски решения видяхме в работите на децата, разказа председателят на журито оценявало рисунките – скулпторът Спас Киричев. Радващо е това, че децата интерпретират темата в унисон със съвременните ни представи, но запазват онези добродетели, които правят рицаря истински рицар.

За регионалната изложба се класираха 36 рисунки, а техните автори са от училищата „Проф. Иван Батаклиев“, „Г.Брегов“, „Г.Бенковски“ и „Климент Охридски“ в Пазарджик, „Неофит Рилски“ във Велинград и Школата по изобразително изкуство към Младежкия дом.

31кръстев131конкурс31конкурс1 31конкурс231конкурс531конкурс431конкурс6 31конкурс9 31конкурс7 31конкурс831конкурс-награда31конкурс-велинград1 31конкурс-велинград2 31конкурс-велинград3 31конкурс-велинград5 31конкурс-велинград6 31конкурс-велинград731конкурс-велинград9