Състав на софийския Апелативен съд реши, че Цветан Пъков ще остане в затворническото общежитие до края на четири годишната си присъда, тъй като не осъзнава смисъла и съдържанието на постъпката си от злокобния 14 април преди три години, когато с джипа си прегази шест годишния Петьо Гевечанов в Панагюрище.

Преди три години Апелативният съд в Пловдив осъди Пъков на четири години лишаване от свобода и отнемане на шофорската книжка за още по-дълъг срок от време – седем години.

Известен с арогантното си поведение на пътя, Пъков е управлявал лекия си автомобил „Ауди Q7“ със 78 км/ч в населено място и е блъснал детето, което е било на велосипед, в насрещното платно. Малкият е попаднал под бронята на автомобила и e бил влачен от него още 40 метра, докато телцето не изпаднало на пътя.

Убийството на детето породи бурно обществено недоволство в Панагюрище и в Пловдив, тъй като на бял свят излязоха данни за поведението на Пъков отпреди години. Хората не без основание смятат, че той е бил покровителстван. На делото за обжалване в Апелативен съд в Пловдив преди месец Пъков заяви, че би направил всичко този инцидент да не беше се случил. Но и до днес той не се е извинил пряко на семейството на убитото дете. В жалбата Пъков молеше от 4, присъдата му да бъде намалена на 3 години затвор, но тя остава в пълния си размер. Делото е водено по съкратено съдебно следствие, затова е по-ниска от максимума, който е 6 години за убийство по непредпазливост.
В момента Пъков е и обвиняем по дело за укриване на ДДС, на стойност от от близо 62 000 лв., както и за невнасяне на корпоративен данък от близо 58 000 лв.