С рецитал на деца от ОДЗ „Дъга“ в Пазарджик стартира благотворителният базар „ТИ СИ БЪЛГАРИЯ“ на фондация “Въздигане”. На щандовете, които са разположени пред Младежкия дом в Пазарджик всеки може да си вземе артикул, който е свързан с българската история, национален флаг, тениски с щампи на българските владетели, монети и много други. 

10базар-екип

Поздрав към организаторите и децата, които зарадваха минувачите с песни и стихове за България, оправи и кметът на града Тодор Попов. „В навечерието на най-светлия български празник 24 май, трябва да бъдем горди със своята история. Важно е да съхраним онова, което са ни завещали дедите ни и е похвално, че има хора, които подкрепят подобни начинания“ – допълни кметът. /Цялото му слово – ТУК/

10деца-базар

Представителка на фондация „Въздигане“ разказа, че тринадесет пазарджишки фирми са направили дарения, за да бъдат закупени репродукции на картини на историческа тематика за пазарджишките училища. Средствата от този базар ще бъдат обявени и използвани за изработката на рамкирани репродукции на картини на историческа тематика върху платно с размери: 80 х 110 см.

Всеки дарител ще получи шанса да посочи училище по свой избор, което да получи такава картина и да пусне своето предложение в специално обозначена за целта кутия. След края на базара на лотариен принцип ще бъдат изтеглени и печелившите училища. 

10силвия10силвия1

 Изключително приятно впечатление на присъстващите направи фактът, че кметът бе придружен от съпругата си Силвия.