Заради данъчно нарушение служителите на бензиностанция „Бренд ойл 1“ ЕООД в Пазарджик ще си постоят в къщи известно време. Това се налага, тъй като след направена проверка в обекта на Ивайловско шосе, данъчните са наложили санкции във връзка с разпоредбите на чл. 187, ал. 1 от ЗДДС. В него е предвиден ред за налагане на принудителната мярка за обекти, за които са установени нарушения, включително, когато към момента на запечатване обектите се стопанисват от трето лице, което знае, че обектът ще бъде запечатан.

Това е третият такъв случай в града, след като през миналата седмица същата санкция бе приложена спрямо два магазина. Единият в центъра, а другият на бул. „Христо Ботев“.

Малко след публикуването на материала, с нас се свързаха от въпросната бензиностанция, като управителят заяви, че тя няма да бъде запечатана, защото обектът издава бележки. Това е безумие, заяви той, обектът спря работа поради ремонтни работи за четири дни миналата седмица. Да, там бяха всички институции – НАП, Държавна Метрология, Технически надзор, защото без тяхно присъстие няма как да се махат пломби и да се отварят резервоари….. Но да сме затворени, че обекта не издава бележки е най-голямата глупост. Ако не мине касова бележка на компютъра, вън колонката стои блокирана….щеш – не щеш ще мине бележката. Моля за реакция от Ваша страна, не ме интересува какво пише в НАП, обектът работи без проблем и в момента, и няма проблем с издаване на касовите бележки.