Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“ е обявен днес с решение на Министерския съвет. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите, съобщиха от правителствената пресслужба. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Президентът Румен Радев изказва искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите при трагичната катастрофа на магистрала „Тракия“ вчера. Както аз, така и цялото ни общество, сме съпричастни с болката и скръбта ви, посочва държавният глава.  Румен Радев пожелава бързо възстановяване на всички пострадали и благодари на всички медицински екипи, които са помагали на ранените и полагат грижи за лечението им.

По официални данни жертвите от катастрофата са шест, а 23, сред които и дете, бяха ранени. Повече от 14 линейки извозиха ранените до 6 столични столични болници. Тежкият инцидент станал след страничен удар между кола и пътнически автобус, пътувал от Бургас към София. При инцидента има и много пострадали, които са настанени в различни болници. Властите разследват случая.