Шестдесет и четири годишният Марин Р. по прякор Мъзи от ромския квартал „Изток“ се озова зад решетките вчера вечерта, той бе арестуван след като през деня децата, които го сочат като блудник са били разпитани от психолог, пред съдия. Наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева е издала постановление за задържането на мъжа, който бе прибран още в петък, по сигнал подаден от бащата на едно от двете момиченца, които споделили с близките си, че възрастният мъж ги привиквал в мазето на блока на ул. „Спартак“, а там ги карал да му позволяват да ги опипва.

24смет5

За да се съгласят, той ги лъжел, че ще им подари федербали и други играчки. За случая полицията е била уведомена още в четвъртък, миналата седмица. В петък Мъзи се предал сам в полицията, след като научил, че го търсят. Там той заявил, че съседите го набеждават и той никога не е посягал на децата. Мъжът е раково болен и има „копче“ на шията, за да може да диша. Движенията му също са затруднени, твърдят от полицията.

В неделя все още нямаше нито един свидетел, който да потвърждава думите на децата. Самите те бяха освидетелствани от съдебен лекар и по телцата им не бяха установени никакви белези от насилие или блудство. Това бе и причината, поради която 64-годишният Мъзи бе пуснат от прокурор Ганчева. След проведените разпити на децата обаче, вече има основания предварителното производство да продължи и соченият като блудник Мъзи да остане в ареста. Първоначалната му мярка е от 72 часа. Междувременно в кв. „Изток“ зрее напрежение, тъй като ромската общност е на мнение, че има и други пострадали по подобен начин, но те не смеели да кажат на близките си, тъй като Мъзи плашел, че ще ги „заколи“.