Вечер в памет на журналиста и поета Рангел Пейков, както и представянето на неговата книга „Път“ ще се състои в сряда, 25 април, от 17.30 ч. в залата на архитектите, в сградата на Община Пазарджик. Предговорът на творбата, която съдържа стихове и фрагменти от дневника на Рангел Пейков е написан от доц. Светла Страшимирова, а редактор е гл. редакторът на сп. „Отечество“ – Кирил Янев. Водеща на срещата е поетесата Цветанка Убинова.

20рангел-път

Рангел Пейков е роден на 10.07.1940 г. в село Жребичко, Пазарджишка област. Завършва гимназия в гр. Брацигово, и българска филология в Софийския университет. От 1966 г. до смъртта си през 1989 г. работи като журналист. Публикува стихове още като студент. Първата му и единствена стихосбирка е “Завещание” (1992), издадена посмъртно.

20rangel_peikov-218x300

Рангел Пейков  работи като редактор  във вестник „ Марица – изток“ в Раднево, а след това като главен редактор  на вестниците  „Панагюрски миньор“ – с. Елшица, и „Белмекен Сестримо“- Сестримо, като литературен сътрудник на „Септемврийско знаме“ в  Пазарджик и главен редактор на „Родопска искра“ в Пещера. 

Паметната вечер се организира от съпругата на Рангел Пейков – Радка и семейството му, като те канят всички негови бивши колеги, приятели и съмишленици на срещата в Пазарджик.