Председателката на представителството на СБХ – Пазарджик бе една от смелите жени, които се включиха в днешния ден на отворените врати GLOBAL RTS AIR на летище Пищигово. Тя се осмели да полети на мото- делта планер под зорките очи на опитен треньор, който я съпътстваше през цялото време.

Председателката на представителството на СБХ – Пазарджик бе една от смелите жени, които се включиха в днешния ден на отворените врати GLOBAL RTS AIR на летище Пищигово. Тя се осмели да полети на мото – делтапланер в първия ден на атракционното събитие, което продължава и утре. Целта е да се популяризират авиационните дейности в района на Пазарджик, развитие на въздушните спортове с възрастни и деца, приобщаване на повече млади хора към моторни и безмоторни въздушни и други спортове на открито.

21пищигово1

Организатори са сдружения Асоциация на свръхлеката авиация в България, Аероклуб Пловдив Глайдинг, Пловдивски авиомоделен клуб, Балон клуб Феникс, Глобал РТС ООД, Ломско пиво АД, Глайдинг България ООД.

Те обещават хапване и пийване на вкусна храна и напитки в ресторанта на мероприятието, под звуците на приятна музика, наблюдение на демо и състезателни полети, издигания с топловъздушни балони, забавления в специален детски кът, уроци по управление на ATV, опитни полетни уроци с желаещи, музикално и танцово шоу, нощувки в къмпиг и др.

 ПРОГРАМА

21.04.2018

06:30-11:00 издигания с балони, тренировки и пристигане на участници по земя и въздух, опитни полетни уроци с желаещи, демо полети;

11:00-11:30 официално откриване на мероприятието;

11:30-20:00 демо полети, опитни полетни уроци и тренировъчни полети и забавления на открито за малки и големи и др.

20:00-24:00 вечерно парти, издигания с балони и др.

22.04.2018

06:30-16:00 издигания с балони, демо полети, опитни полетни уроци и тренировъчни полети и забавления на открито за малки и големи и др.