Независимият Пламен Темелков, издигнат от инициативен комитет и Димитър Джамов излъчен от Движението за права и свободи ще бъдат единствените двама кандидати за кметския пост в село Семчиново.

17джамов

Частичните избори за нов кмет на селото ще се състоят на 20-ти май, а до изтичане на срока за регистрация – вчера в 17.30 часа други кандидати за кметското кресло не се появиха. Любопитен е фактът, че Джамов и Темелков са бивши кметове.
Първият управлява селото в мандата 2007-2011-та година, след което стана общински съветник за 4 години. Обратно, Темелков най-напред беше старейшина, след което през 2015-та се пребори за кметския пост на Семчиново като детронира бившата кметица излъчена от сегашният си съперник Димитър Джамов. Темелков обаче не успя да изкара мандата си докрай, тъй като ОИК – Септември му прекрати предсрочно правомощията за продължително отсъствие от работа. Причината за отсъствието беше екстрадирането му в Испания в следствие на канонада от доноси, които в последствие се оказаха безпочвени и на това основание испанските власти го освобождават без каквато и да е присъда. Очаквайте подробни материали за постигнатото от единия и другия кандидат по времето, когато са заемали кметския пост на селото.