След публикуван вчера в сайта ни читателски сигнал (ТУК), в Районното управление в Пещера беше извършена проверка по случая с возещите се на прозореца на лека кола две чудесни момичета в народни носии, съобщиха от Пресцентъра на ОД МВР. Служители на група „Охранителна полиция“ незабавно са установили самоличността на водача и момичетата. На мъжа е съставен акт по Закона за движение по пътищата, а на двете девойки са наложени глоби с фиш.

Полицаите са обяснили, че правят това с ясното съзнание да ги предпазят от пътно-транспортни злополуки. Униформените са пояснили, че движението при отворени прозорци и подавайки се извън тях може да доведе до тежки последствия при удар с друг автомобил при рязка маневра от страна на водача или преминаване през неравност по пътното платно. Освен това на тримата са съставени и протоколи за полицейско предупреждение съгласно Закона за МВР.

ОДМВР-Пазарджик благодари на PZ DNES  за оказаното съдействие за бързото изясняване на случая и предприемане на мерки в името на живота и здравето на нашите деца.