За първи път от съществуването си фондация „Надежда за Пазарджик“ получи съпорт от още три организации, които направиха дарения за талантите на Пазарджик. Днес четири деца от областния град, с доказани постижения в различни области получиха своите стимулиращи награди. Това стана в присъствието на Николета Келчева, директор на Езиков център „Патуейс“, председателя на Съвета за младежка политика – Александър Иванов и председателя на фондацията – Иван Неделчев. Четвъртата партньорска организация е Ротаракт.

Николета Келчева благодари, за това, че езиковият център е получил шанс да помогне и поощри младите таланти. Тя разказа, че е сред организаторите на благотворителен Коледния концерт, а средствата от него са били внесени във фондация „Надежда за Пазарджик“.  Поздравления за всички родители, защото успехите на децата са и ваше дело, каза Николета Келчева. Тя поздрави персонално певецът от училище „Г.Бенковски“ Кристиян Павлов и майка му, която неизменно го съпровожда и подкрепя.

Александър Иванов, председател на Съюз за младежка политика от своя страна заяви: Искам да благодаря на фондацията „Надеждата на Пазарджик“ и на приятелите ни от „Патуейс“, че подкрепя благотворителни каузи, на приятелите ни от „Ротаракт“, които също ни подкрепиха. Благотворителен търг правихме и събрахме 4000 лв. На децата ще кажа да продължават все така напред. Да се помага на хора, които са в неравностойно положение е супер, но талантите на Пазарджик също заслужават подкрепа. Благодаря на хората, които се включиха и дариха средства, за да подкрепим тези талантливи хора от нашия град.

Фондацията има устав и индивидуалните награди са 300 до 500 лв., колективните са по-високи. – поясни Иван Неделчев. В момента даряваме 1500 лв. на четири човека. Условията за кандидатстване са прости и ясни, могат да кандидатстват млади хора до 25 г. възраст и с доказани успехи в национален и международен план. Субективно се определя сумата, но до сега като награди не си спомням някой да сме отхвърлили. – допълни Неделчев.  Това е нещо напълно постижимо, имам познати, които отговарят на условията, но не са кандидатствали. Пари във фондацията има, не става дума за социални награди, а за награди за успехи и постижения. Децата са си заслужили наградите.

Ние приемаме помощ, не сме ревниви и смятаме, че талантливите млади хора трябва да бъдат поощрявани и ние точно това правим, каза още Иван Неделчев. Фондацията е поела ангажимент за пълна проздрачност, а днешните кандидатите имат по половин страница награди.

Единодушно Управителният съвет на фондацията е определила да бъдат връчени дарения на Виктория Стойнова, от спортен клуб „Шампион“, Кристиян Павлов, един от малкото които не спират да работят, той не за пръв път получава поощрение. Томас Григоров от СК“Шампион“ и отличникът от МГ „Константин Величков“ Йордан Василев, който има множество успехи в национални олимпиади и състезания по математика и информатика са останалите две талантливи деца получили парична премия. Това е добра инициатива, която трябва да се популяризира в града, допълни Иван Неделчев.

25деца-фондация

 

Ето кой основа фондация „Надежда за Пазарджик“ и условията за получаване на стипендия от нея – ТУК