Тази седмица бе изключителна за учениците на СУ“Г.Брегов“, защото е изпълнена с празници посветени на изкуствата. Днес в ХГ“Станислав Доспевски“ малчуганите от началните класове представиха своите умения, добити по програма „Твоят час“. Концертът бе подкрепен и с участието на децата от НУ“Отец паисий“, а колаборацията на екипите е създала великолепна атмосфера, в която се виждат достиженията на преподавателките по музика – Величка Терзийска и Гроздена Чалъкова.

Нетърпеливи родители започнаха да се събират в зала „Цветан Радулов“ на ХГ“Станислав Доспевски“ в Пазарджик далеч преди уговорения час, децата ги оглеждаха с любопитство и всяко от тях търсеше своите сред публиката.

26величка терзийска

„Идеята ни беше да представим малките певци – първокласници от НУ“Отец Паисий“ и нашите деца от клуба по пиано в СУ“Георги Брегов“, участниците са работили през тази учебна година по проект „Твоят час“ и сега техните родители ще видят постиженията им. – разказа г-жа Величка Терзийска. Съвместният празник бе уважен и от директорките на двете школа – Добринка Райкова и Динка Танчева, които чуха изпълненията на забавни детски песни, както и клавирни пиеси от американски автори.

Децата зад рояла бяха – Стела Радина, Габриела Лазарова, Тодор Стоянов, Мартин Топалов, Константин Колчаков, Мейси Димитрова, Георги Бичев, Александър Орцев, Мария Милска и Стивън Терзиев.

Вокалният клас от НУ“Отец Паисий“ се състои от двадесет деца, а музикалният съпровод за изпълненията им бе на г-жа Чалъкова.

Вчера в СУ“Г.Брегов“ се състоя Традиционният пролетен благотворителен концерт на школото, утре в голямото междучасие предстои голямото хоро, посветено на българския национален танц, а на 30 април, почитателите на джаза, ще могат да се порадват на на Лазар Вълчев, Стейси Дасова, Христина Лечева и Тодор Бозаков,  от 14.30 ч., ХГ „Станислав Доспевски“ гр. Пазарджик. Поканата да се включите в тези събития е отправена от директорката на училището Добринка Райкова към всички настоящи, бъдещи и бивши възпитаници на гимназията.

И сега чуйте един малък поздрав към вас от Марти Топалов – ТУК