Тази вечер в концертна зала „Маестро „Георги Атанасов“ почитателите на класическата музика могат да се насладят на Бетовеновата Симфония № 1 и на Симфония №1 на Йоханс Брамс.

Началото на концерта е 18:30 часа, а главните действащи лица ще са участниците в Майсторския клас на професор Лоран Гай. Следващата седмица музикантите от Симфонично – оперетно дружество Пазарджик ще изсвирят Увертюра „Милосърдието на Тит“ , Концерт за пиано и оркестър №27 от Моцарт и Симфония №5 на Шуберт. Музикантите ще свирят под диригентската палка на Антон Шабуров, а солист на пианото ще е младият Симеон Венков.

Руският диригент Антон Шабуров е лауреат на първото международно състезание на фестивала Феликс Менделсон (Солун, Гърция, 2016 – първа награда) и на третия изцяло руски конкурс „Илия Мусин“ (Кострома, Русия, 2013 г. – Голяма награда и специална аудиенна награда). От 2017 г. Антон Шабуров е главен диригент и художествен ръководител на Държавния симфоничен оркестър на Далечния Изток (Хабаровск, Русия). Като гостуващ диригент Антон Шабуров ръководи опери на фестивала „Приморски“ на театър „Марийски“ (Владивосток, Русия) и концертни програми с оркестър на МАВ (Будапеща, Унгария), Уралска филхармония (Екатеринбург, Русия), Пловдивска филхармония , Симфоничен оркестър „Магна Гърция“ (Таранто, Италия), симфоничен оркестър от Южна Аризона (Тусон, САЩ), Филхармонични оркестри на Ростов на Дон, Самара, Кисловдск и много други. Симеон Георгиев Венков  е роден в  София. Завършва НМУ ,,Любомир Пипков“ със специалност пиано при д-р Явор Русев. В момента е студент в 3-ти курс в НМА ,,Проф. Панчо Владигеров“ при проф. Илия Чернаев. Като ученик и студент активно се явява на конкурси като „Лист-Барток“, Международен конкурс за млади пианисти Гевгелия – Македония и други.