Около 15.03 ч. в Районно управление – Несебър вчера е получено съобщение за инцидент, възникнал в супермаркет, разположен на ул. „Русалка” в Свети Влас, при който мъж прострелял с пистолет 46 годишната продавачка.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи, които констатирали, че 54 годишния Кирил Атанасов от с. Равда в резултат на неизяснени междуличностни взаимоотношения с 46 годишната жена /живяла на семейни начала с него/, я прострелял с огнестрелно оръжие. След деянието същият насочил оръжието към себе си и се прострелял в областта на главата.

Двамата са откарани в УМБАЛ – Бургас, като жената е контактна и в момента предстои извършване на хирургична интервенция. Кирил е в тежко състояние, като е приведен в отделение „Реанимация”, с опасност за живота.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Иззети са записи от охранителните видеокамери, разположени в супермаркета. Разпитани са и свидетели на инцидента. По случая са назначени множество експертизи. Образувано е досъдебно производство, съобщиха от ОД МВР – Бургас.

Два дни преди да се появи в хранителния магазин „Ревю” на ул. Русалка в Свети Влас, 54-годишният Кирил Атанасов не е бил на работа. В това време той е подготвял отмъщението за бившата си съпруга Лили – на 46 години, с която са се разделили преди повече от 1 година и тя не поддържала връзка с него, пише „Флагман“.

Кирил има пораснали деца от предходен брак, търсехме го по телефона, но те нямаха представа къде е. В това време се е снабдил с пистолета, с който е решил да сложи край на мъките си, убивайки преди това Лили. Това съобщи източник от работното му място.

Семейство Кирил и Лили Атанасови са от Пазарджик. Появили се в Несебър преди 15 години. Имали прекрасна връзка, от която се родило момче, което сега било на 8 години. Тъй като Кирил бил много кадърен като механик, работодателят му веднага устроил семейството с апартамент в Несебър.

До раздялата на двамата се стигнало, след като Кирил хванал в изневяра своята половинка. Масло в огъня налели и най-близките му приятели, които го навивали срещу красивата жена, твърдейки, че е време да я остави, защото поддържала връзка не само с един мъж.

След развода бившата съпруга заживяла при приятеля си, заедно с детето, а апартамента оставила на Кирил. Оттогава обаче той бил лабилен психически – не могъл да преодолее загубата й.

Днес около 15:30 часа Кирил Атанасов нахлул въоръжен в хранителния магазин в центъра на Свети Влас, където екссъпругата работела като касиерка. Насочил пистолета към главата й и я гръмнал от около метър разстояние в ухото. За щастие пистолетът се оказал газов и не е нанесъл поражения, които да създадат опасност за живота й, макар че шурнала обилно кръв.

Веднага след това обаче той насочил дулото към челото си и нанесъл на себе си доста по-сериозно поражение. Падайки на пода, Кирил извадил и нож, който насочил към собственика на магазина. Човекът се втурнал към мястото на драмата, след като чул изстрелите.

До идването на линейка и полиция собственикът не могъл да укроти нападателя с ножа.

От УМБАЛ-Бургас съобщиха, че състоянието на Кирил е тежко, но не уточниха дали от огнестрелната рана в главата или от прободни рани, които е нанесъл с ножа по тялото си в усилието му да свърши със себе си.