В периода от 17-ти до 21-ви май 2018г. ви каним в парк „Острова“ на фестивала на балканската култура и кулинария #PazardzhikMezi . Фестивалът е комбинация от големи музикални концерти, спортни и кулинарни събития в.ч. зона за семейства,мини лунапарк, детски атракциони, турнири по: футбол, баскетбол, табла и белот, улични уроци по български фолклор, за по-възрастните и множество спортни състезания в комбинация с типичните за фестивала кулинарни изложители от балканските държави, съобщи организаторът Георги Енчев.

Тази година събитието поставя като акцент в програмата и цялостната визия патриотизмът и любовта към българската история и култура. За първи път на фестивала ще има мобилно читалище и музей за българска история с автентични оръжия, носии, исторически документи и други артефакти. Посетитвелите ще могат да се пренесат назад във времето като си направят снимка на специален фотокорнер с хайдушки дрехи или традиционни носии от различни български региони.

За най-малките посетители предвиждаме „Училище за юнаци”, където децата ще се учат на безеопасност на движението, под формата на игра ще ги запознаем бойната подготовка на едновремешните хайдути, ще ги научим как да оцеляват в планината и какво им е нужно, за да бъде природата техен приятел, момичетата пък ще се учат да тъкат на автентични станове или да пластят вълна, също като едно време,а в модулът „Познавам ли моята България” малчуганите ще научават интересни факти от нашето минало и ще строят макети на исторически забележителности.

Всеки ден на сцената ще се провежда „Час по родолюбие” – забавна и образователна игра за гостите на фестивала с исторически въпроси, в която взимат участие желаещи от пъбликата и победителят печели голяма награда.
В модулът „Най-доброто от Пазарджик“отново ще отстъпим сцената на младите таланти на града, а вечер програмата ще завършва с големи концерти на любими балкански изпълнители, съобщиха организаторите.