Всички нашумели ленти на български филми, произведени през последната една година ще можем да видим ако посетим започващият днес във Велинград Фестивал на новото българско кино. Той започва днес с безплатна прожекция на „Радиограмофон“, в читалище „Отец Паисий“. Фестивалът ще приключи в понеделник – 21 май.

Ако желаете да гледате всички филми, които се излъчват в един и същи ден, можете да си вземете общ билет за тях на стойност от 9.99 лв. Иначе за всеки отделен филм има цена, от 5 или 6 лева. Предвиден е и супер-промобилет за запалените киномани, които ще могат да изгледат филмите от целия фестивал срещу сумата от 14.99 лв. Този вид билети са поименни, предупреждават организаторите. За някои от филмите се очаква и пристигането на гости от екипа или актьори, участвали в заснемането на лентата. Поне засега е ясно, че поканата на организаторите за гостуване на живо е приета от легендарния режисьор Стефан Командарев и режисьорът Ники Илиев.

Продажбата на билети започва час преди самата прожекция, а афишът е изпълнен със заглавия, които няма как да бъдат пропуснати.

17велинград