*Снимка: vip-velingrad.com

Министърът на културата Боил Банов връчи днес наградите за високи постижения в областта на българската култура и по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. На официалната церемония днес в Национална галерия „Двореца“ престижните отличия на Министерството на културата (МК) получиха творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност. Велинградчани също излъчиха своите представители. С грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност бяха удостоени Боян Байраков – главен худ. ръководител и хореограф на ПАНПТ „Чепино“ – Велинград и Георги Василев – ръководител на мъжка фолклорна група към ПАНПТ „Чепино“ – Велинград.

На 11 май на открита сцена на площад  „Македония”, в центъра на кв.Чепино, с концерт бяха отбелязани 65 години от създаването на ансамбъла.  Медали и грамоти за принос в развитието  на ансамбъла  и  за  своята неуморна работа през годините от  Съюза на българските читалища там получиха Атанас Палигоров – почетен член на читалището, Георги Василев – ръководител на мъжката фолклорна група, Боян Байраков – главен художествен ръководител на ансамбъл „Чепино“, самодейките Йорданка Кехайова,  Миглена Бозева и  председателят на читалището Мария Чорбаджиева.

Признание и пожелания за попътен вятър получи и абитуриентката Мария Чучкова, която е част от най-новата история на ансамбъла. Поздравителни адреси  и много цветя по повод  юбилея ни изпратиха  Община Велинград, Югозападен университет „Н.Рилски” – Благоевград , Съюзът на читалищата в България, ОУ „Неофит Рилски” – Велинград, ПГД „Иван Вазов” – Велинград, колеги и и приятели.