Поредна лека катастрофа стана днес по обяд на кръстовището на ул. „Петър Бонев“ с бул. „Александър Стамболийски“ в Пазарджик. За щастие освен материални щети по колите, участвали в инцидента, няма пострадали.

27димитър стоянов николов

* Снимка: Димитър Николов

 

Снимка от случилото се бе качена в социалните мрежи, а коментарите на пазарджиклии са, че е крайно време там да се направи кръговото кръстовище, което трябваше вече да е започнато. На брифинга на кмета Тодор Попов в началото на май, той поясни, че ремонтът се бави, заради това, че стълбовете на тролейбусите също трябва да бъдат преместени, с оглед на новото кръгово. Това до момента все още не е сторено.

Друга група пазарджиклии пък смята, че много по-добро решение за кръстовището е поставянето на светофарна уредба, която значително ще намали пътния травматизъм, а и няма да се налага да се местят стълбовете на тролейбусите.

Междувременно стана ясно, че от петък строителните екипи са започнали работа по пешеходните площи край оградата на СУ „Георги Бенковски“, където настилката е отстранена.