* Рисунка: Стефани Дургова, 11 г. от гр. Септември. Клуб “Християнско изкуство“- “Аз обичам България“

Изтече срокът за предаване на рисунки за участие в патриотичното състезание „България моята мила родина“ и е време за гласуване, съобщи организаторът на конкурса Кузо Божинов, от ВМРО – МО „Христо Ботев“ – град Септември.

Може да гласувате като харесате една или няколко снимки на рисунки в създаденото във Фейсбук събитие чрез харесване. Всяко харесване носи по – голям брой точки и увеличава шансовете за успех, на съответния участник.

Припомняме, че за шеста поредна година ВМРО – МО „Христо Ботев“ – град Септември организира състезание за рисунки на деца от 2 до 12 години от община Септември. Темата на рисунките е: „България моята мила родина“. Всяко дете може да представи за участие повече от една картина, но изискването е тя да бъде самостоятелно рисувана. Допуснатите рисунки са публикувани на страницата на събитието във фейсбук. До 19 часа на 30 Май 2018г. всеки може да гласува за картините, които харесва в събитието във фейсбук.

След това картините ще бъдат оценени и децата с най- добри рисунки ще бъдат наградени. При определяне на най- добрата рисунка ще се взима под внимание и броят на харесванията ѝ в групата. Състезанието се организира по случай деня на детето и деня на Ботев и цели повишаване на патриотичното възпитание сред децата. 

Правилата, по които комисията ще извърши оценка на рисунките:
1. За патриотичност: до 5 точки
2. За оригиналност: до 5 точки
3. За умение и старание: до 5 точки
4. Съобразно броя на гласувалите /харесали рисунката, която е качена в събитието на групата ВМРО-Септември/ – до 5 точки

Пределен брой точки: 20

Всички допуснати рисунки ще бъдат подредени за изложба, по реда на тяхното постъпване с изключение на класиралите се на челните места, които ще бъдат подредени отделно. На специално тържество по награждаването рисунките ще бъдат предоставени за закупуване на благотворителен търг. Събраните средства ще бъдат използвани за създаване на патриотичен кабинет в общинско учебно заведение на територията на общината, което е взело най- дейно участие по оргатизиране на деца за участие в съревнованието. По този начин ще допринесем още повече за патриотичното възпитание на децата от нашата община, допълни Кузо Божинов.