Лъчезарните танцьори на „Чудесия“ озариха „най-романтичния град“ с присъствието си, днес те имат възможност да се насладят на слънчева Венеция и да разгледат най-известните забележителности там, където „лъвовете летят, а гълъбите ходят по земята“. Децата се чувстват отлично, разказа хореографът и художественият ръководител на представителния танцов състав – Таня Димитрова.

Малките танцьори се потопиха в атмосферата на площада Сан Марко, видяха „мостът на въздишките“, който свързва Двореца на дожите с някогашния затвор на островния град, а също така и прочутия мост Риалто, където са проливали сълзи множество холивудски актриси.

В утрешния ден чудесниците ще бъдат в Монако, а на 1-и и 2 -ри юни ще бъдат ВИП гости на български фестивал в Мадрид. Той е посветен на втори юни – Денят на Христо Ботев и всички загинали за българската свобода.

Няма нищо по – хубаво от това да дадеш възможност на младите да видят с очите си места и хора, които живеят по друг начин и след това да видиш, как децата се стремят да пренесат хубавото и у нас, каза г-жа Димитрова. Тя и всички танцьори на „Чудесия“ поднасят искрената си благодарност към община Пазарджик и лично на кмета Тодор Попов, които са обезпечили участието на танцовия състав във фестивала.

ЗА ФЕСТИВАЛА

Двата фестивални дни – 1 и 2 юни 2018 г. от 18,30 ч. на сцената на гръцкия театър в Парк „Европа“,Торехон де Ардос, Мадрид, ще са със специалното участие на ПТС “Чудесия“ гр. Пазарджик, Детска вокална формация „Омайниче“ гр. Пловдив, Модна къща „Елена Христова“ и нашите приятели и гости от цяла Испания: Палма де Майорка, Гуадалахара, Сеговия, Мадрид, Барселона, Торехон де Ардос, Коядо Виялба, Ривас Васиямадрид, Валенсия и Малага. Фестивалът не би бил същият и без копринената приказка за България, която ще бъде „нарисувана“ на 2 юни от 10,30 ч. Тогава ви очаква и фолклорен маратон с невероятните таланти от представителния танцов състав „Чудесия“ – Пазарджик. Това е анонсът отправен към нашите сънародници от името на организаторите на фестивала в Мадрид.

29чудесия 29чудесия1 29чудесия2 29чудесия3