На тържествена церемония, която се състоя в сградата на Регионалното управление на образованието в Пазарджик, шефката на управлението Валентина Кайтазова връчи тазгодишните награди „Неофит Рилски“. Те съществуват от 1996 г. и се присъждат за високи резултати в педагогическата дейност, от  Министерството на образованието. Ежегодно Педагогическите съвети правят своите номинации за наградата, като след това предложенията им са подкрепени от РУО на МОН, за да бъдат утвърдени от Образователното министерство. Преподаватели, ученици, инспектори от РУО на МОН – Пазарджик бяха дошли специално, за да подкрепят наградените си колеги и да станат съпричастни с вълненията им по време на награждаването.

31кайтазова

„Изключително съм развълнувана от това, че имам възможността да ви поздравя с постигането на този успех, а също така и да напомня, че вие носите с достойнство титлата „учител“! Наша задача е да продължим да пазим значимостта на своя труд, да предаваме любовта към знанието, да бъдем човечни и търпеливи. И аз ви благодаря, че вие сте всичко това, благодаря ви за великодушието, за разбирането, за професионализма, с които изпълвате класните стаи, защото училището за повечето от нас е и място за живот, всеки от вас прекарва там повече време, отколкото може да отдели за семейството си и заради това, приемете моята искрена благодарност!“ – каза в приветственото си слово Валентина Кайтазова.

Тя подчерта, че празникът 24 май е не само празник на писмеността, а празник, който обединява българите независимо от тяхната етническа принадлежност, религиозност или пол. „Тов е най-българският празник и заради това тези награди са толкова ценни“ – допълни г-жа Кайтазова.

31терзийска

Най-напред отличието си получи преподавателят по музика в СУ“Г.Брегов“ – Величка Терзийска. Тя има тридесет и седем годишен стаж в класната стая, и в момента преподава на изключително талантливи, и отговорни деца. „Работя всеотдайно с моите ученици и техните успехи са най-голямата ми награда“ – заяви г-жа Терзийска.

Заедно с нея на церемонията присъстваха директорката Добринка Райкова и преподавателят по история Илия Михайлов, който пък бе отличен на общинската церемония за награди на учителите в навечерието на празника на града и 24 май.

31трендафила стойчева

Следващото отличие бе предназначено за  директорката на ОУ“Отец Паисий“ – гр. Батак – Трендафила Стойчева. Ето какво сподели тя с присъстващите си колеги – ТУК

31лена парова

Отличие за своя искрен и неуморен труд получи и директорката на ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ в гр. Ветрен – Лена Парова. Тя сподели, че не е очаквала да бъде наградена и че всичко, което прави за своите ученици се дължи на голямата ѝ любов и уважение към тях.

31ганчева

Награда „Неофит Рилски“ получи и зам. директорът на НПГГС „Христо Ботев“, Велинград – Надежда Ганчева. Г-жа Кайтазова подчерта, че благодарение на нея училището е в непрестанен възход, а приносът ѝ не е останал незабелязан от страна на педагогическия екип, който е излъчил номинацията ѝ. Освен букетът и отличието от Инспектората, г-жа Ганчева получи и букет от името на лесовъдите в училището си.

31румяна мастравчиева

С награда от церемонията си тръгна и старши учителката по БЕЛ от ОУ“Христо Ботев“ в Дорково – Румяна Мастравчиева, която благодари за доверието и заяви, че то я задължава да продължи със същата увереност напред.

31фатма пишкин

Отличие „Неофит Рилски“ получи и Фатма Пишкин, старши учител в детска градина „Радост“ в Нова Махала. „Това е награда за целия педагогически екип на нашето учебно заведение и аз обещавам, че ще продължа да работя по същия начин“ – каза развълнуваната учителка. За да я подкрепи бе дошла и директорката на детската градина, която заяви, че се радва на отличието на младата си колежка, защото тя е изключително отговорна и много всеотдайна в грижите за децата.