От 12 години насам на 31 май светът отбелязва Международният ден на русокоските. През 2006 г.  за първи път е връчена наградата „Диамантено токче“, която се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки. Смята се, че блондинките са се появили за първи път на Земята преди около 11 000 години. Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита, получила златните си кичури като подарък от Зевс.

Един от митовете, свързани с блондинките, е, че „техният вид“ може да изчезне напълно до 2202 г., но учени успокояват, че това няма да се случи. Сред естествените блондинки на света има немалко успешни писателки, учени, телевизионни водещи, журналистки. Един от примерите е Джоан Роулинг, автор на книгите за Хари Потър. През 2006 г. тя става най-високоплатеният писател в света след Дан Браун.  За антипод на вечното клише за блондинката с малко глуповат имидж на сексбомба и нищо повече – Мерилин Монро, се смята известната холивудска актриса Шарън Стоун.

Още на 13 години нейният коефициент за интелигентност е бил доста над средния – 154 – толкова, колкото е бил и на Алберт Айнщайн. Блондинките са обект на много научни изследвания. Според едно от тях при вида на блондинки мъжете загубват разсъдъка си. Друго изследване, на експерти от университета в Куинсленд – Австралия, показва, че блондинките печелят седем процента повече пари от колежки с друг цвят на косата.

И въпреки всички тези примери за умни и успешни руси жени, вицовете за блондинки – глупавички и любвеобилни – остават едни от най-популярните в целия свят. Но понеже истинската блондинка има чувство за хумор и самоирония, ви предлагаме да се посмеем заедно:

 

Две блондинки разговарят в кафенето.

– Отслабнала си!

– Да, в работата е страхотен стрес. Не ми дават заплатата, работя от сутрин до късна вечер, шефът само ме дразни и ми вика…

– Ами смени си работата…

– Не мога, трябва да сваля още три килограма.

 

* * *
Блондинка плаче в нощен клуб.

– Аааааа!

– Какво става?!

– Счупих си нокътя!!!

– А защо пищиш така?

– Не мога да си го извадя от носа!!!

 

* * *

– Кои сме ние?

– Блондинки!

– Какво искаме?

– Не знаем!!

– Кога го искаме?

– Веднага!!!

 

* * *

– Мили, расте ми коремчето. Май съм бременна!

– Дори знам от кого.

– От кого???

– От завода за бонбони и шоколадови изделия!