Скъпи приятели, пролетта е в разгара си, а ние решихме да Ви поднесем най-новото си предложение за един различен ден по пътя на теснолинейката. – това съобщиха от Гражданско сдружение „За теснолинейката“, които за първи път организират събитие по случай Деня на детето.

Мероприятието ще се проведе на 3 юни 2018 г. (неделя) край гара Цепина, която ние възстановихме и превърнахме в музей с помощта на много доброволци. Ние ще бъдем там от 9:00 ч. до 18:30 ч. Носете си усмивките, нещо за хапване и одеяло за постилане на красивите ливади около гарата. Има сенки за посядане и чешма с вода за миене. След идавнето на влак „Места“ и понеже поводът да Ви поканим е детският празник, от 13:15 ч. сме организирали детски забавления с аниматор. Освен това за всички малчугани, които Вие – родителите, трябва да доведете, сме планирали множество изненади, интересни игри, песни и танци през целия ден.

Вариантите за връщане са в 14:30 и 18:30 ч. – с връзки в гара Септември за София, Пазарджик, Пловдив и др.
Районът на гара Цепина дава множество варианти за прекарване на деня приятно сред природата. Освен да сте част от организираната програма за деца и възрастни, може да се разходите и по маркираните туристически пътеки към крепостта Цепина и връх Милеви скали. Погрижили сме се за ограничаване достъпа на децата до шосето (но все пак отговорността за децата остава у родителите), а ако вали – ще Ви приютим в гарата.

Как да дойдете при нас ли? Единият вариант е с теснолинейката. Влак „Родопи” заминава от Септември в 8:30 ч. и пътува до нас 35 минути. Има връзка до Септември от София в 6:38 ч., от Пловдив в 7:25 ч. и от Пазарджик в 8:02 ч. Обедният влак „Места” заминава от Септември за Цепина в 12:34 ч. с връзка от София (10:28), Пловдив (11:15) и Пазарджик (11:48) и пристига при нас в 13:05 ч. От Велинград също може да дойдете при нас с теснолинейката в 8:45 и 13:30 ч. като времепътуването продължава 1 час.

В обратната посока към Септември имате влак „Вихрен” в 14:30 и влак „Родопи” в 18:30 ч. И двата правят връзка за София, Пазарджик и Пловдив. За велинградчани – влак „Места” заминава в 13:05 ч., а влак „Рила” в 16:30 ч. Пълното разписание можете да намерите на https://razpisanie.bdz.bg Разбира се, може да дойдете при нас и с личен автомобил. Гара Цепина се намира на главния път Варвара – Велинград, на 8 км от село Варвара, в сърцето на Чепинското дефиле.