Директорът Ангел Гивечев получи почетен знак от Община Ракитово за „Директор на годината“.

На 1 юни залата в Народно читалище“ Св.св.Кирил и Методий-1919“ в село Дорково събра бивши и настоящи учители и ученици, за да отбележат 110 години от създаването на Основно училище“ Хр.Ботев“ в селото. Гости на милото тържество бяха кметът на община Ракитово Костадин Холянов, кметът на Дорково Николай Ковачев, проф. Христо Казанджиев, много учители от региона и жители на Дорково.

„ Това благородно дело ни обединява с онова познато и съзидателно , което е невидимо за очите, но носим в нашите сърца“, каза в словото си директорът на училището Ангел Гивечев. Той продължи, че „ това е празник на много поколения учители и ученици, празник, който дава повод да се замислим за изминатия път и предстоящите успехи, а ОУ“Хр.Ботев“ се е утвърдило като авторитетна образователна институция и се е превърнало в емблематично място, където децата на Дорково получават образованието си“.

02ракитово1

 

„ Вървете с широко отворени очи по пътя на духовността“, пожела на учениците директорът Ангел Гивечев. Кметът на община Ракитово Костадин Холянов поздрави ученици и учители, които повече от век градят заслужения авторитет на учебното заведение. „ Благодарение на усилията на учители и деца образование и традиция успешно се съчетават. Този празник е повод за гордост и радост за всички“, заяви в приветствието си г-н Холянов и пожела на преподаватели и възпитаници нови постижения и успехи. Той връчи почетен знак на директора на ОУ“Хр.Ботев“ Ангел Гивечев за „Директор на годината“ и постигнати добри резултати. Отличието се дава по случай 24 май-Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, а г-н Гивечев благодари за оказаното доверие и посвети наградата на педагогическия колектив на училището-за труда и постоянството, които всички влагат в работата си.

Поздравителни адреси по случай юбилея на училището бяха прочетени от името на президента на Република България Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, началника на Регионалното управление на образованието в Пазарджик Валентина Кайтазова, от училища и читалища в областта. Тържеството продължи с празнична програма, подготвена от децата в село Дорково.

02ракитово2