В четвъртък, на седми юни е тазгодишното издание на Общинския фестивал на художествената самодейност на пенсионерските клубове и клубовете на инвалида в Община Пазарджик. В момента тече подготовка на терена. Тревата на поляната ще бъде окосена и напръскана срещу кърлежи, за да може хората спокойно да седнат на пикник.

04баби-тодор

Десетки автобуси и тази година ще превозват през целия ден жителите на общината от третата възраст до природната забележителност над с. Дебръщица и обратно. Близо три хиляди пенсионери от над 40 пенсионерски клуба на територията на общината ще участват в надпяването на поляната до едноименната хижа. Представителите на третата възраст ще вземат дейно участие в станалия вече традиционен Общински фестивал на художествената самодейност на пенсионерските клубове и клубовете на инвалида в Община Пазарджик.

Възрастните хора репетират трескаво и се вълнуват от предстоящата изява, като в същото време се молят метеорологичните условия да са подходящи за проявата на открито. Представители на различните формации ще изпълнят на сцената, монтирана на поляната до хижата, песни от своя репертоар. По традиция общината им осигурява носии, музикални инструменти, награди, транспорт и черпи всички участници с празничен обяд.