С оправдателни присъди за кмета на село Семчиново Пламен Темелков и журналиста Димитър Комсийски приключи заведеното в Районен съд – Пазарджик от Георги Петров дело за клевета. В съдебна зала тъжителя от село Семчиново се опита да докаже, че двамата са разпространили неверни клеветнически твърдения по негов адрес чрез публикация в общинския вестник на Септември.

Петров твърдеше, че всеки от тях е извършил по две престъпления, клеветейки го чрез общинския вестник „Септемврийци“ и при показания в съда по друго дело. Освен да бъдат осъдени тъжителят поиска подсъдимите Пламен Темелков и Димитър Комсийски да му платят по 5 хиляди лева солидарно за нанесени морални щети. Съдия Димитър Бишуров отхвърли финансовият иск на Георги Петров като недопустим в това дело.

В рамките на 3-те заседания съдията допусна за разпит общо 7 свидетели. В крайна сметка Темелков и Комсийски бяха признати за невинни по всички повдигнати им обвинения, а Георги Петров беше осъден да заплати разноските по делото в размер на 800 лева.