Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

В София на 50 метровия  басейн Спартак се проведе турнир по плуване за 9 и 10 годишни „Златоперки”. Участие взеха 230 деца от 32 плувни клуба от страната. Дисциплините бяха по 50 метра от четирите плувни стила и щафети 4 по 50 права и смесена. СК”Шампион” участва само с 4 деца, родени през 2008 година, поради сгъстен състезателен график. Това обаче не попречи на малките шампиони да постигнат истински фурор и в  двете щафетни плувания, където грабнаха златните медали в изключителна конкуренция с водещите плувни клубове Левски, Спринт, Олимп и др.

Томас Григоров, Георги Илиев, Антон Велчев и Димитър Сотиров се окичиха с по 2 златни медала за радост на своите треньори , родители и фенове, като едната победа на смесената щафета измъкнаха само със 10 стотни преднина. В индивидуалното класиране също имахме своите победи. Томас Григоров извоюва златен медал на 50 бътерфлай в конкуренция с 47 момчета.

Георги Илиев  в своята коронна дисциплина 50 бруст  се окичи със сребро, което е малко под неговите възможности, но старт със старт не си приличат. Отлично плуваха и Антон Велчев и Димитър Сотиров,които постоянно подобряват времената си. За спомен децата се снимаха и с шампиона Петър Стойчев, като си пожелаха да достигнат неговите успехи.