Този цитат от книга стана мото на срещата, посветена на вредното въздействие на наркотиците върху човешкия организъм, която  експерти от отдел „Профилактика на болести и промоция на здравето“ от РЗИ Пазарджик проведоха с ученици от СУ „Кл. Охридски“ гр. Ракитово. Обучението бе по покана на училищното ръководство.

Около 50 ученици от шести и седми класове бяха провокирани да отговорят на въпроси, като: какво е наркотик, за какви видове наркотици са чували, знаят ли как влияят върху човешкото поведение и защо човек започва да приема наркотици. По всички въпроси децата получиха информация от изнесената презентация, която включваше фотоси, клипове и други материали, илюстриращи най-разпространените наркотични вещества – марихуана, амфетамини, екстази, LSD, кокаин и хероин.

Проявената активност от страна на учениците доказа интереса към тази тема.

За втори път експертите от РЗИ Пазарджик провеждат здравно-информационна среща в училището в Ракитово и на децата не беше трудно да си припомнят наученото от предишното обучение за  вредите от тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол.