Приемът на ученици в Спортното училище в Пазарджик продължава. Вече десетки деца подадоха документи, избирайки да се развиват в различни видове спорт.

От следващата учебна година спортните дисциплини вече са 14. Освен досегашните ВОЛЕЙБОЛ, ДЖУДО, БОКС, МОДЕРЕН ПЕТОБОЙ, БАДМИНТОН, ПЛУВАНЕ, ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА И ФУТБОЛ, вече има записани ученици и за новите спортни дисциплини – БАСКЕТБОЛ,  ТЕНИС НА КОРТ, ЛЕКА АТЛЕТИКА, КОЛОЕЗДЕНЕ, КАРАТЕ И КИКБОКС.

Ученици се приемат в 5, 6, 7 и 8 клас, като осмокласниците през 2018/2019 година ще са първият випуск, който ще получи и специалност „ПОМОЩНИК – ТРЕНЬОР“. Така завършващите училището ще имат уникалната възможност да продължат своето спортно развитие в НСА и да се изградят като бъдещите треньори в спортните клубове на Пазарджик.

Откриването на училището се оказа изключително успешна политика по отношение на спорта, осъществена от общинското ръководство на Пазарджик, коментира директорът Георги Георгиев. То е отговор на необходимостта от създаване на условия за организирано спортуване на деца и ученици, не само от населените места на общината, а и от областта, като осигурява възможност за постигане на високо спортно майсторство. Потвърждение на това са и постиженията на младите спортисти още през първата година. Мариян Палев, Любомир Германов, Любов Чалъкова, Георги Рангелов, Ангел Франгов, Емил Грозданов, Емил Вълчев, Янко Чолаков …. Това са само малка част от имената на най-новите шампиони на Пазарджик, някои от които вече имат записани най-високи постижения на международни и републикански състезания.

Стремим се да дадем правилната насока за развитието на младите хора, да научим децата ни да се борят за своите успехи, да не търсят лесни победи, да са упорити и вярвам, че ще изградим едно физически здраво и успешно поколение, заяви още директорът на Спортното училище.