Младите червенокръстци на Пазарджик се класираха на второ място, на провелото се в събота, IX Национално състезание на младежките аварийни екипи на организацията, в Националния учебно-логистичен център на БЧК – с. Лозен.
В надпреварата тази година участваха 18 отбора от цялата страна. Съдийска колегия с главен съдия проф. д-р Красимир Гигов, главен секретар на Министерството на здравеопазването, оценяваше уменията на младежите.

Провокирани чрез специални ситуативни задания, доброволците показаха завидна подготовка по първа долекарска и първа психологична помощ, атрактивно демонстрираха спасителни действия при промишлени аварии и природни бедствия, техники за транспорт на пострадалите, грижи за нуждаещите се, ориентиране, оцеляване в екстремни условия.

Бяха проверени и знанията на участниците по международно хуманитарно право и мениджмънт на бедствията, за историята, принципите и структурата на Международното червенокръстко движение и на Българския Червен кръст. Първото място заслужено зае отборът на София, последван от МАЕ – Пазарджик и МАЕ – Бургас.

Децата от БМЧК се представиха отлично, а това показва, че младежката организация е с отлична подготовка, коментира председателят на областната организация на БЧК – Пазарджик – Димитър Петков. За нас основен приоритет е работата с младите хора и определено се вижда, че с добра работа и качествени деца има успех. – добави той.