* Не отдавна Лена Парова получи и награда „Неофит Рилски“, на снимката е с Валентина Кайтазова, началник на РУО на МОН – Пазарджик

ОУ “ Св.св. Кирил и Методий“ гр. Ветрен е сред десетте училища финалисти в конкурса „Глобално училище“, съобщи Лена Парова. Не сме в първите пет, но пък сме единственото основно училище, получило признание от журито. Поздравявам отново невероятният си екип за успеха! Гордея се с вас, скъпи колеги! – допълва директорката на ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ .

В България, по темите на глобалното образование се работи от повече от петнадесет години. Българска платформа за международно развитие е една от няколкото организации, които работят активно за задълбочаване на разбирането и развиване на капацитета за осъществяване на глобално образование. Към платформата, вече повече от 8 години съществува работна група по глобално образование, където организации, работещи по темата, обединяват усилия за устойчивото въвеждане на темите на глобалното образование в българското училище.

Ето и съдържанието на проекта: ТУК