Пазарджишкият талант от „Гласът на България“ Александър Савов и DJ Дидо се включиха с изпълнения и музика в подкрепа на днешното събитие на Бюрото по труда в областния град, което е част от проекта „Готови за работа“. На фона на забавлението и добрата музика експерти от ДБТ – Пазарджик, в личен разговор с участниците консултираха за актуалното състояние на пазара на труда в региона, услугите на териториалното поделение на АЗ и възможностите за професионална реализация.

Той се осъществява по ОП“Развитие на човешките ресурси 2014-2020″ и има за цел да предизвика активирането на младите за пазара на труда. Проектът обхваща младежи и девойки на възраст от 15 до 29 г. и е национален, поясни една от ръководителките му в Пазарджик – Гергана Бенева.

20бюро1

Пред входа на ХГ „Станислав Доспевски“ и РИМ – Пазарджик е разположена шатра, под която ви очакват експертите на Агенцията по заетостта.

През септември по същия проект предстои провеждането на Трудова борса, на която ще бъдат срещнати работодатели с потенциалните си млади работници. За да бъде ефективна срещата обаче, младите хора, които днес попълваха заявления за участие в програмата, ще преминат през ателиета за подготовка за търсене на работа. Те ще се научат как се създава автобиография, мотивационно писмо, ще придобият и умения да представят пред потенциалния работодател най-добрите си качества и умения.

Подобни срещи ще се състоят през целия месец юни в страната, информираха от Агенцията по заетостта.