25 зрелостници от ПГХВТ “Атанас Ченгелев“ получиха днес дипломите си от кмета Николай Зайчев. Градоначалникът за трети път връчва важния документ, още повече училището вече е общинско, а от скоро Министерски съвет прехвърли и сградата на Община Пещера. Освен това младежите получиха и удостоверения за професионална квалификация.

„Поздравявам ви за това, че завършихте Професионалната гимназия за хранително-вкусови технологии. Надявам се да ви видя отново в Пещера вече като висшисти“, каза Зайчев на абитуриентите.

Първенец на класа е Неврие Садулова, а Радослава Стоилова стана носител на специалната награда учредена от семейството на дългогодишната учителка в гимназията Красимира Манчева Щерева.

Вече е започнал приемът на ученици за новата учебна година, сподели Славия Златанова, директор на учебното заведение. Тя допълни, че и през тази годината продължава програмата за дуално обучение, по която ученическата практика се извършва в реални условия, а учениците получават възнаграждение за положения труд. Продължава и стипендиантската програма на „Биовет“АД. Приемът в професионалната гимназия тази година е по четири специалности: „Биотехнолог“, „Химик-оператор“, „Ресторантьор“ и „Икономист-информатик“.