За периода на играта ни от 24 май до 19 юни общо събраните суми по трите каузи за даренията ни са 3718 лв., съобщи една от администраторките на фейсбук групата „За Община Пещера“. Тя е една от инициаторките за създаването на този експеримент, който срещна над десет хиляди привърженици от цялата област. По интересен и ангажиращ съзнанието начин, пещерци си припомниха хората, които донесоха и продължават да носят слава и добро име на своя град.
От тях за редовният срок на играта са получени – 100лв. лично дарение от д-р Васил Лупанов, а останалите, както следва 660лв. – преведени по сметката на храм „Св.Петка, 660лв.- предадени на отговорното лице по ремонта на Централна джамия, 1063 лв.-преведени по сметката на Фонд ИГА – за Кризисен център-Пещера, с останалите средства са закупени косачка за трева, тример за косене и кабел-удължител 30 метра, на обща стойност 236,98лв. за Исторически музей –Пещера.
Останалата сума е в размер на 762,72лв. – очакваме да се намери майстор и да бъде направена подмяна на два от дървените прозорци на музея. Допълнително за нуждите на музея, се предоставя и едно мултифункционално устройство, което съдържа принтер, скенер и копир, както и две резервни тонер – касети за него. – допълва Мария Джуркова.
От допълнителните три дни от играта се събраха 242,50 лв, които лично сърцатата Таня Чапарова ще разпредели, съгласно датите на играта, както следва – 68лв.-за ремонта на Централната джамия 94,50лв.- за Историческия музей, 80,00лв.- за Кризисен център.
За период от 24 дни бяха раздадени 24 предметни награди, 3 почивки в Старосел, 1 награда –ваучер за консумация на стойност 30.00лв., любезно предоставен от Ресторант-градина „Рибката” и многобройни рекламни материали- химикалки, тефтери, запалки и плюшени играчки с логото на фирмите – спонсори на играта.
Думите, с които може да се характеризира играта са две– ЕДИНСТВО И ДОБРОТА. Няма религии, няма отбори, няма политика, няма цвят. Има единение за кауза. Най-важният човек в играта, въпреки че аз обрах овациите се казва Златка Цвеева. Винаги на линия, в сянка и въпреки личната си ангажираност – заета с организационната част на играта. Предстои изработката на плакети със снимките за Историческия музей и качването на информацията в Уикипедия.
Радваме се, че инициативите ни още от Коледната ни игра и сега от тази, вдъхновиха и местни журналисти за създаването на нещо добро – създаването на сайт за личностите на Пещера. Масово срещахме само положителни емоции и поздравления за инициативата ни, разказа още Мария Джуркова.