Млад мъж е задържан за разпространение на наркотици при акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. Противодействието на разпространението на наркотици е сред основните приоритети на служителите от сектора. В хода на операцията е задържан и друг мъж за притежаване на дрога.

В резултат на проведено разследване и усърдна работа служители от сектора предприели действия по залавянето на дилър на наркотични вещества. Вчера по време на акцията криминалистите задържали 28-годишния Д.Г. от пазарджишкото село Огняново.

При извършените претърсвания в жилища обитавани от него, както и в дома на баща му в същото село органите на реда открили общо 91 грама суха марихуана, един грам амфетамин и три електронни везни. По време на полицейската операция е задържан и неговия авер В.А.-20г. от село Огняново с близо 26 грама марихуана. Цялата намерена дрога, средствата за нейното разфасоване и продажба са иззети. Двамата мъже са задържани в ареста за срок от 24 часа. Окръжната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на ареста на Д.Г. със 72 часа. Работата по случая продължават, образувани са полицейски производства.