Курс за подобряване на комуникационните умения и нови униформи са необходими на служителите на „Синя зона“, това мнение изрази вчера по време на заседанието на Общинския съвет, Димитър Петков от групата „Коалиция Тодор Попов за Пазарджик“.  Той попита шефа на „Паркинги и охрана“ – Георги Шикерджиев дали е провеждал среща с тях, за да ги инструктира как да изпълняват своите задължения, а също и как да общуват с хората. В отговор на този въпрос Шикерджиев поясни, че е имал няколко срещи с екипа на „Синя зона“, но е разяснявал същността на Наредбите, както и Законите касаещи паркирането. „Останалото е работа на фирмата, а не на общината“, заяви още той.

Облеклото на служителите на „Синя зона“ определено не е скъпо, но не отговаря на социалния им статус, категоричен е общинският съветник Димитър Петков. „Не може някакъв човек в раздърпан анцунг, да всява респект, а когато започне да повишава тон и да се кара с хората, авторитетът на фирмата се срива до асфалта“. В действителност служителите на подобни фирми в другите градове на страната не се разкарват като пазарджишките бачета – по анцунг. Следва да са поне с панталон и риза, както и да носят баджове с информация за длъжността и имената.

Още вчера от екипа на „Синя зона“ разясниха, че курс по комуникации и вежливост ще има. Оставаме в очакване на резултат от това.