Като опит за злепоставяне на общинска администрация окачестви изявленията на Величка Попова в социалните мрежи, че детската градина „Здравец“ в Брацигово се нуждае от помощи. От няколко дни насам в различни майчински групи във фейсбук се появиха апели, че детското заведение се нуждае от килими, върху които да сядат децата по време на игра, както и от плюшени играчки, защото там нямало.

Дамата не дава никаква информация като каква е започнала да събира „волните пожертвования“, нито как смята да ги предостави на детската градина. За написаното от нея ни информираха други майки, които са от различни краища на страната. „Наистина ли положението в тази детска градина е така плачевно?“ – питат жените.

Наша проверка установи, че нито дума от изявлението на Величка Попова не отговаря на истината. Детската градина е била проверена днес и от шефката на общинския отдел „Образование“ – Иванка стефанова, която поясни, че в замото заведение никой нищо не знае за инициативата на Величка Попова.

Меко казано там са били шокирани, при положение, че детската градина е образцова, разполага с мултимедия, различни атракциони, ремонтирана е съвсем скоро и има фотоволтаиц, и парно на биогориво. Детската градина работи по европроекти.

Не смятаме да търсим отговорност на дамата за нейните твърдения, тъй като Брацигово е малък град и хората в него много добре са запознати със състоянието на детската градина, апелирайте в социалните мрежи да не откликват на подобни призиви хора от други градове и населени места, посъветва Иванка Стефанова.

29детска градина