Във връзка с необходимостта от извършването на профилактика на въздушно-контактната електропреносна мрежа на „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД най-вероятно ще бъде ограничено движението на тролейбусния транспорт за предстоящите почивни дни. Невъзможността да съобщим с категоричност дали предварително планираните дейностите по профилактиката ще бъдат извършени се дължи на неустойчивите метеорологични условия.

Предварително начертаният график предвижда профилактичните дейности да се извършват по ул. „Петър Бонев“ и бул. „България“ в събота, на 30.06.2018 г. и на 01.07.2018 г., неделя по бул. „Георги Бенковски“ и кръговите кръстовища на моста на р. „Марица“ в часовия диапазон от 08:00до 16:00 часа.

В случай, че метеорологичните условия позволят извършването на планираните дейности и поради наложителното изключване на напрежението по ВЕКМ, тролейбусите по линии №1 и №1Е няма да се движат в посочения часови диапазон.

В указаните часове ще бъде въведена временна организация на движението. Всички курсове на тролеите ще бъдат обслужвани от автобуси със същата номерация, по утвърдените разписания и маршрути.