Пазарджишкият  фотограф Величка Тодорова е включена в поредицата от официални събития на Месец на фотографията. Вили Тодорова ще участва в националния фестивал с изложбата си „13 вдишвания“. Изложбата ще бъде представена в пазарджишката Арт галерия – Боев. Експозицията ще бъде изложена за почитателите на черно-бялата фотография в дните от 4-ти до 14-ти юли. Официалното откриване е от 19:00 часа.

„Предизвикателството е да можеш да разкриеш себе си по свой собствен начин…..и да оставиш следи. И не са ли следите точно това, което прави живота ни значим, пълноценен и истински изживян? Тогава аз бих нарекла своето изкуство начин да изживея живота си по различен, индивидуален начин.“ – споделя авторката и допълва, че чрез силното въздействие на черно-белите фотографии иска да пресъздаде своите емоции и чувства и по този начин да се усети онова състояние на обекта, което заснето, го превръща в произведение на изкуството.

Фестивалът Месец на фотографията се организира за девета поредна година от Фотографска академия, а темата на тазгодишното издание е СИЛА. За силата на фотографията да владее ума и да го подтиква към действие, да спира дъха, да вдъхновява. За силата на старите снимки да помнят вместо нас и да ни спасяват от бързата амнезия, превзела времето ни. За силата на младите автори да се бунтуват и да променят нагласи и съдби. За силата на поколенията да се вливат в едно в друго и да се учат взаимно. За силата на партньорството, което преодолява всички пречки. За силата на приятелството, което прощава всички грешки.