Турнирът по дебати Pazarzhik Open 2018 ще се състои зя атрета поредна година в областния град. Негов организатор и домакин е Клуб „Дебати“ към ЕГ“Бертолт Брехт“ в Пазарджик, а участие в събитието са заявили 32 отбора от цялата страна. Асоциация дебати България също е част от организационния екип и ще изпрати в Пазарджик най-добрите съдии за дебатьорите.

Румяна Пенева е председател на Асоциация дебати, като е част от Управителния съвет от 2015г. насам.
Състезавала се е на редица български и международни турнири като сред успехите ѝ се нареждат първо място на SDA Open 2014, Национален дебатьорски форум 2015 и Национално състезание по World Schools 2015, полуфинал на Sofia Open 2015 и финал на Rijeka Open 2016.
Била е главен съдия на Пазарджик Open, Троян Open, Русе Про-Ам, ПМГ Open, SDA Open.
За втора година е треньор на Националния отбор по дебати.

Гергана Николова е постигала успехи на редица състезания, като сред тях се нареждат първо отборно място на Пазарджик Open 2016 и 2017, ТУ Open 2017, ACS Invitational 2017 и полуфинали на Айляк Оупън 2016 и 2017, Троян Open 2016, SDA open 2016, Туида Open 2017.
Като съдия, опитът и включва Belgrade Open 2017, SDA Open 2017 и Националното ученическо състезание 2017. Също така, Гери е била заместник главен съдия на FELS Open 2017.
В момента изучава история на изкуството в Уорик.

Радко Недялков е четвъртфиналист на Европейското по дебати 2016 във Варшава. Полуфиналист е на Imperial Open, London pro-am, Sofia Open. Финалист е на Rijeka Open и Birmingham IV. Победител на SOAS IV, SDA Open, Пазарджик Open и други. Като съдия съдийства финалите на Paris Open, LSE Pro-Am, UCL IV, Belgrade Open, Imperial novices, John Smith memorial mace, SDA Open, Manchester IV и други. Работил е като учител по дебати в Англия и от 2 години тренира националния отбор на България по world schools.

Иван Иванов е студент в СУ „Св. Климент Охридски“. Започва да се занимава с дебати през вече далечната 2013 г., когато е само 9-ти клас в СОУЕЕ Русе. Още в самото начало той се проявява като един от най-добрите дебатьори в страната, печели редица индивидуални и отборни отличия, най-значимо сред които е отборната победа на Националното първенство по дебати през 2015-та година. Освен в националното първенство Иван е победител или финалист на редица други състезания. През май 2017 г. Иван бе избран за член на сегашния Управителен съвет на Асоциация дебати България.

И нека не забравяме, че приключението, наречено Pazarzhik Open 2018 нямаше да бъде възможно без безусловната подкрепа на нашите най-големи спонсори – строителни хипермаркети „Крез” гр. Пазарджик. Сърдечно им благодарим, че повярваха в уменията и потенциала на българските младежи и застанахте зад идеята, че дебатите са изключително полезни, защото развиват ценни умения, приложими в реалният живот.

Горди сме, че именно те са наш ценен партньор и ни гласуваха доверие, подкрепяйки нашата кауза. С тяхна помощ ще реализираме едно успешно състезание, с което отново ще затвърдим мястото на Пазарджик в дебатьорската сфера на страната. – информираха от Клуб „Дебати“.