Двама братя близнаци са задържани в ареста на РУ-Пазарджик, след като се опитали да заблудят проверяващите ги полицаи от управлението в областния град. Случката се разиграла около 01 часа през нощта в четвъртък на улица в пазарджишкото село Ивайло. В РУ-Пазарджик бил получен сигнал за два съмнителни автомобила спрели на улица в селото. Незабавно към мястото бил насочен автопатрул, който извършил проверка на получената информация.

Униформените реагирали бързо и засекли лек автомобил „Мазда“ с пловдивска регистрация и джип „Сузуки“ с чужди номера. При проверката се оказало, че джипът е с изтекли временни чуждестранни регистрационни табели. Водач на „Мазда“-та бил Б.Н.- 37г. от Карлово , а до него пътувал съгражданинът му Х.Б.- 38г. „Сузуки“-то било управлявано от братът близнак на Х.Б. – Р.Б.- 38г.

Двамата обаче били разменили документите си за самоличност, тъй като Р.Б. не притежавал шофьорска книжка. По този начин те се опитали да заблудят униформените, но полицаите не се хванали на уловката и бързо ги разобличили.  Мъжете са задържани в ареста на РУ-Пазарджик, а спрямо тя са образувани полицейски производства за престъпление по чл. 318 от Наказателния кодекс.