Между 15 и 35 литра на квадратен метър е количеството вода, което продължава да се сипе над цялата област. Валежите започнаха в 15.10 ч., но продължават с различна интензивност в отделните региони. Още вчера от НИМХ – БАН обявиха жълт код за опасни метеорологични условия в няколко области, сред които и нашата. В планинските райони дъждовете ще бъдат по-продължителни и обилни.

Предстоящата седмица ще върне дъжда. В понеделник и вторник над цялата страна ще има променлива облачност. Възможни са валежи от дъжд с гръмотевици. Минималните температури ще са от 16 до 19 градуса, а максималните от 20 до 28 градуса. По Черноморието облачността също ще е променлива. Очакват се валежи с гръмотевици. Максималните температури там ще достигнат 27 градуса. В сряда в Западната част от страната ще бъде предимно слънчево. В Централна и Източна България облачността ще е променлива и там са възможни превалявания от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 28 и 31 градуса. По Черноморието се очакват краткотрайни превалявания от дъжд и максимални температури до 29 градуса.
В четвъртък и петък над цялата страна ще бъде предимно слънчево. Валежи не се очакват. Максималните температури ще бъдат между 27 и 31 градуса. В събота и неделя ще бъде предимно слънчево. Само на отделни места в София и Шумен се очаква променлива облачност със слаби превалявания от дъжд. Максималните температури ще достигнат 32 градуса. По Черноморието ще бъде предимно слънчево с максимални температури до 28 градуса.