Днес имах възможност да освободя и последния партиен пост в АБВ (този на председател на обласният съвет на АБВ – Пазарджик) и да благодаря на всички колеги за съвместната работа повече от четири годни в името на голямата кауза за “Новото Българско Възраждане”. Попътен вятър на всички – това заяви досегашният председател Трендафил Величков.

Заседанието продължава с избор на нов председател. Според редови членове на партията за поста ще спорят настоящият общински лидер в Пазарджик Атанас Шопов, който е и общински съветник в местния парламент и единственият в страната кмет избран от АБВ Стойно Чачов от Стрелча.

С диплома за магистър по специалността „Стратегическо ръководство на сигурността и отбраната“ от Военна академия „Г.С.Раковски“ се сдоби миналата година ексшефът на областната организация на АБВ Трендафил Величков. Той получи и почетна грамота за родолюбие. Ексобластният управител на Пазарджик от кабинета „Борисов 2″ е  роден на 20 септември 1979 г. в Пазарджик. Завършва средното си образование в техникума по хранително-вкусова промишленост „Атанас Ченгелев” в Пещера и висше образование в Киевски славянски университет Украйна, специалност „Финанси”.

Има професионална квалификация по програмите „Управленски умения” и „Академия за социална политика” в Нов български университет, „Политически мениджмънт и маркетинг” в Университета за демокрация към Съвета на Европа, Страсбург 2008 г.

Работи като журналист, телевизионен водещ, продуцент и редактор на публицистични предавания в Нова българска телевизия и други електронни издания. В периода 2000-2008 г. е мениджър на телекомуникационни компании. Участва в разработването на политически анализи и програми, маркетинг стратегии. Член е на Съюза на българските журналисти. Владее английски и руски език.