Въпреки загубата от Франция с 2:4, привържениците на Хърватия са щастливи от достойното представяне на „шахматистите“ на световното първенство в Русия. Днес те посрещат като победители отборът, който отвоюва престижното второ място на Световното първенство по футбол, а сред тях има и агитка от Пазарджик. Софтуерните инженери Ангел Венчев и Диана Костова специално заминаха вчера за Загреб, за да се включат в колективното гледане на финала, заедно с още близо сто хиляди души от хърватската столица и страната.

В момента Ангел и Диана работят в хърватския град Риека. „Феновете празнуваха цяла нощ по улиците на Загреб. Еуфорията беше много голяма и хората се радват от сърце, въпреки несправедливата загуба от отбора на Франция“ – разказаха IT-тата. Въпреки емоциите след мача, за разлика от инцидентите във Франция, до сблъсъци не се стигна, хвалят се от полицията в града.

Запалянковците днес посрещнаха играчите на световния вицешампион като герои. И без титла хърватите показаха уважение към подвига – подобряване на най-доброто представяне на „ватрените“ на световни първенства. Плеймейкърът Лука Модрич получи „Златната топка“ за най-добър футболист на Мондиала.

Премиерът на страната Андрей Пленкович призова работодателите да дадат почивен ден на служителите си в първия ден от новата седмица.

По-късно днес в центъра на Загреб ще се проведе огромно празненство, в което ще се включат и играчите.

16хърватия2 16хърватия3