Преди седмица наш читател ни изпрати снимки на автомобили паркирани на бул. „Ген. Гурко“, които бяха съпътствани от следния текст – „Новите привелегировани от „Коалиция за Гинка“. За наемателите на сградата на Гинка правилата от Наредбата за безопасност на движението в община Пазарджик не важат. Спокойно си спират и извършват търговска дейност. Ама и полицията е заслепена.“

Изпратихме снимките и текста за коментар от страна на „Контур 7“ и днес полечихме следния отговор:

Във връзка с разпратените снимки на автомобили под наем, паркирани на ул. „Гурко“ и придружени с коментар, бихме искали да разясним, че фирмата собственик на въпросните автомобили не е наемател в сградата, която е визирана във вашето писмо, а в съседната сграда. 

Този факт обаче в случая няма особено значение, тъй като нормативната уредба се прилага еднакво за всички нарушители.  Важно е да отбележим, че безцеремонното отношение на собственика на  заснетите автомобили не е останало незабелязано от служителите на Синя   зона, но с различни „хватки“ до този момент той успяваше да „заобиколи   закона“.

За справяне с комплицираната ситуация служителите на „Контур 7″, заедно с длъжностните лица от община Пазарджик, подготвяха акция още от миналата седмица, която беше осъществена този понеделник.
В резултат на проведените действия участъкът от ул. „Гурко“ /в близост до кръговото кръстовище на пазара/ е освободен от паркирани в нарушение коли.
Екипите на „Контур 7” ще продължат да се грижат да поддържат натоварените участъци от улиците свободни от неправилно паркирали автомобили. Благодарим на бдителните пазарджиклии за изявената гражданска позиция и призоваваме да продължават да изпращат своите сигнали за нарушенията, на които стават свидетели.
В повечето случаи те са изключително очевадни, но са толкова много, че е трудно за нашите служители да реагират светкавично.С пускането в експлоатация на останалите два репатриращи автомобила до края на месеца вярваме, че усилията ни да подредим града и средата, в която живеем, ще дадат резултат.