Складова база за съхраняване на всичкия архив на ДЗИ и банка ОББ от цялата страна бе открита днес в Септември. Коста Чолаков – Председател на УС и Главен изпълнителен директор на ДЗИ и Кристоф Де Мил, Изпълнителен директор „Финанси” на ОББ прерязаха лентата на новата придобивка, в която са инвестирани милиони евро.

18рачев

Официални гости на събитието бяха кметът на общината Марин Рачев и неговият заместник инж. Явор Митев. На церемонията по рязане на лентата присъстваха още висши служители на ОББ и Застрахователната компания, представители на фирмите изпълнители по изграждане на обекта и други. 

Новата база е изградена на мястото на някогашния печатарски цех и складова база край старото ТКЗС. „Благодаря на общинското ръководство за съдействието, което ни оказа при изграждане на обекта. Мисля, че пред нас има поле на разговори в бъдеще, тъй като ние ще се разширяваме тепърва”, отбеляза в словото си г-н Кристоф Де Мил, Изпълнителен директор „Финанси” на ОББ. Председателят на УС и Главен изпълнителен директор на ДЗИ г-н Коста Чолаков също използва поводът да благодари на представителите на местната власт за доброто сътрудничество, като отбеляза, че не случайно град Септември е бил избран за реализиране на тази инвестиция. 

„Бих желал да изразя своята признателност, че такива големи компании като ДЗИ и ОББ решиха да направят тази голяма инвестиция в нашия град. За всеки кмет е чест и признателност да бъде в услуга на компании като представляваните от вас, които чрез инвестиционната си програма изграждат обекти от такъв мащаб на територията на общината, която представлява. От видяното преди малко съм меко казано впечатлен за условията на работа, които сте създали. 

Надяваме се, че новите работни места, които предстои да разкриете ще се предложат най-напред на хора от нашата община, защото септемврийци заслужават да работят в такава среда. Бъдете убедени, че от наша страна като администрация можете да разчитате и в бъдеще на съдействие от всякакъв характер”, заяви от своя страна кметът Марин Рачев.