Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов и главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов взеха участие във възпоменателната церемония за почитане на паметта на загиналите при атентата в Сарафово израелски туристи и български шофьор.

„След тази дата преди шест години, терористичният акт в Сарафово преобърна стратегията ни за национална сигурност и за борба срещу тероризма, припомни заместник –министърът. Водени от позицията, че борбата с тероризма е общо дело,  че  лицето на терора няма граници, цвят и милост, българските служби постигнаха и задълбочиха професионалните връзки със службите в Израел в името на това хората да живеят в един по-спокоен свят. Зам.-министър Стефан Балабанов благодари на посланика на Израел Н. Пр. Ирит Лилиан за приноса й в осъществяването на тези общи усилия. Той изрази увереност, че рано или късно извършителите на това нечовешко деяние, ще получат своето възмездие. Стефан Балабанов изказа своите искрени съболезнования към близките на загиналите и поднесе венец от името на ръководството на МВР.

На церемонията присъстваха представители на Министерството на външните работи, директорът на ОДМВР-Бургас ст.комисар Калоян Калоянов, областният управител на Бургас, представители на местната власт.