20-ият Международен фестивал за автентичен фолклор „ Дорково, 2018“ ще се проведе от 27 до 29 юли в родопското селце. Организатори на събитието са местното кметство, читалище“ Св.Св.Кирил и  Методий-1919“ в с.Дорково и Фолклорен ансамбъл“ Овчарска песен-Дорково.

Фестивалът се провежда със съдействието на Община Ракитово и Министерство на културата, както и на фондации и фирми. Откриването на фестивала е в петък в 20 ч., когато на площада в селото ще бъде дефилето на всички международни състави и на домакините от село Дорково. Ще присъстват и официални гости, а за 21 ч. е предвиден поздравителен концерт на чуждестранните групи и на домакините от Фолклорен ансамбъл „ Овчарска песен“.

Жители и гости на Дорково ще могат да видят състави от Боливия, Малайзия, Мексико, Сърбия, САЩ. За събота и неделя в програмата са включени изпълнения на групи от цялата ни страна-от областите Пазарджик, Пловдив, Шумен, Перник, Силистра, Видин, Монтана, Стара Загора  и др.

От нашата област ще участват групи от Юнаците, Црънча, Велинград, Сарая, Сестримо, Сърница, Батак, Стрелча и други. Тогава ще се изявят и състави от Коста Рика, Русия и Венецуела. За закриването на Международния фестивал за автентичен фолклор е предвиден Гала-концерт на международните групи.